Taboe?

Het doel van deze serie is om seks en de beleving ervan bespreekbaar te maken. Dit onderwerp wordt vaak als gênant ervaren en als taboe gezien, terwijl het juist heel belangrijk is om over seks en seksualiteit te kunnen praten. Hieraan willen wij graag de nodige aandacht geven door te verwijzen naar experten met échte antwoorden of een luisterend oor. Hieronder vind je een aantal organisaties die hier rond werken.

Sensoa is het Vlaams expertisecentrum voor seksuele gezondheid. Ze informeert het publiek over seksuele gezondheid, ondersteunt professionals om te praten over seks met vormingen en materialen en geven informatie en advies over seksualiteit en relaties.

Het Centrum Algemeen Welzijnswerk (CAW) helpt mensen met al hun vragen en problemen die te maken hebben met welzijn. Een moeilijke relatie. Persoonlijke moeilijkheden. Financiële, administratieve, juridische of materiële problemen.

Het JAC helpt jongeren tussen 12 en 25 jaar met al hun vragen en problemen. Problemen thuis? Op zoek naar je eigen stek? Vragen over seks? Slachtoffer van geweld of misbruik? Geldproblemen? Vragen over drugs? … Je kan bij het JAC terecht met elke vraag.

Alle kinderen en jongeren kunnen Awel anoniem contacteren over alles wat hen bezighoudt. Ze zijn er voor hen door te luisteren, mee te voelen en mee te denken. Ze willen een betrouwbaar aanspreekpunt voor kinderen en jongeren zijn.

Lumi is er voor iedereen met vragen over gender en seksuele voorkeur. Iedereen is welkom. We werken in het Nederlands, maar hanteren voor de rest geen beperkingen. Ben je jong, of net niet? Er zijn bij ons geen beperkingen op leeftijd. Ook op andere vlakken zijn we open voor iedereen.

Nupraatikerover.be is een chatbox voor minderjarigen die vragen hebben over of slachtoffer zijn van mishandeling, verwaarlozing of seksueel geweld.